Levesek
3 hagyma leves
Hozzávalók:
1 nagy fej vöröshagyma
1 nagy fej lilahagyma
4-5 gerezd fokhagyma
1 kiskanál só
1 kiskanál delikát
1 evőkanál liszt
1 dl tejszín
1 liter víz
Elkészítés:
A vöröshagymát félbevágjuk, majd csíkokra vágjuk. A lilahagymát kis kockákra...
Almaleves- mazsolás, fűszeres
Hozzávalók:
4 db közepes alma
2 ek vaj
4 ek méz vagy cukor
1 kávéskanál kardamom (őrölt)
1 kávéskanál fahéj (őrölt)
1 csg vaníliás cukor
1 csipet só
1/2 citrom reszelt héja
1 maréknyi mazsola
1 púpos ek vaníliás pudingpor
2 dl tejszín vagy helyette...
Csirkemájas zöldségleves
Hozzávalók:
1 fej hagyma
3 sárgarépa – karikára vágva
1 fehérrépa – egészben (vagy karikára vágva)
2 burgonya - kockára vágva
1 csokor petrezselyem – apróra vágva
15 dkg zöldborsó
ízlés szerint kelbimbó
7-8 db csirkemáj (szív nélkül)
1 ek vegeta
só,...
Feketeerdő leves
Hozzávalók:
Meggyleveshez:
1üveg meggybefőtt levével együtt (vagy friss meggy)
cukor ízlés szerint
1 csipet fahéj
1 csipet só
2 ek tejszínes vagy vaníliás pudingpor
2 ek tejföl (vagy 1 dl tej vagy tejszín)
A habhoz:
2 dl tejszín
2-3 ek.porcukor
1-2...
Füstölt babgulyás gazdagon
Hozzávalók :
1 kg sertéslapocka vagy comb
1 kg füstölt sertéscsülök – én helyette füstölt császárvéget vettem, mert kb. fele annyiba kerül
1 darab füstölt porcos bordaszél
1 szál füstölt kolbász (elhagyható)
50 dkg fejtett bab (tarkabab)
6 db...
Gulyásleves egyszerűen
Hozzávalók:
50 dkg sertéshús
1 fej hagyma
2 sárgarépa
1 fehérrépa
3 közepes burgonya
1 csokor petrezselyem
pirospaprika
só, bors
olaj
Elkészítés:
Kevés olajon az apróra vágott hagymát megdinszteljük. Lehúzzuk a tűzről és elkeverünk benne kb....
Gyümölcsleves
Hozzávalók:
1üveg meggybefőtt levével együtt
2 alma hámozva, felkockázva
2 körte hámozva, felkockázva
cukor ízlés szerint
1 csipet fahéj
1 csipet só
2 ek tejszínes vagy vaníliás pudingpor
2 ek tejföl
Elkészítés:
A gyümölcsöket a meggylével...
Halászlé (szerintem)
Hozzávalók:
1,5 kg cápaharcsa filé (Pengasius)
4 pontyszelet
4 fej hagyma
1 paradicsom
1 paprika
1 ek pirospaprika
1csg halászlé fűszerkeverék (3 liter leveshez elegendő)
2 halászlé maggi kocka
ízlés szerint só, bors, csípős pirospaprika vagy erős...
Húsgombóc leves
A húsgombóchoz:
50 dkg darált hús
4 ek zsemlemorzsa
só, bors
A leveshez:
1 fej hagyma
4-5 sárgarépa
2 fehérrépa
1 csokor petrezselyem
20 dkg zöldborsó
1 kis karalábé
1 kis zeller
ízlés szerint kelbimbó
2 ek vegeta
kevés olaj
Elkészítése:
A...
Kötött tészta leves
Hozzávalók:
2 tojás
25-30 dkg liszt
1 nagy fej vöröshagyma
3 liter víz
2 db burgonya
2-3 sárgarépa
1 fehérrépa
1 cs. petrezselyem
olaj
só
bors
delikát
pirospaprika
Elkészítés:
A tojásból, a lisztből és kevés sóból tésztát gyúrunk, amit...
Krémsajtos zöldségleves
Hozzávalók:
1 fej vöröshagyma
3 ek olaj
2 db sárgarépa
1 fehérrépa
20 dkg zöldborsó (fagyasztott)
1 tejszínes vagy natur krémsajt (tömlős)
1 ek finomliszt
1 tk pirospaprika
só, bors, vegeta
tárkony – ízlés szerint
Elkészítés:
A hagymát apróra...
Kukoricaleves gazdagon
Hozzávalók:
1 dz kukorica
1 fej hagyma
1 fél csirkemell
10 dkg bacon
só, bors
vegeta (helyette 1 húsleveskocka)
olaj
1 ek liszt
2 ek tejföl (helyette 1 dl tejszín)
Elkészítés:
Az apróra vágott hagymát kevés olajon elkezdjük dinsztelni a kis...
Kukoricás zöldbab leves
Hozzávalók:
25-30 dkg zöldbab
1 dz kukorica
1 dl tejföl
1 ek liszt
só ízlés szerint
cukor ízlés szerint (~1 kiskanál)
Elkészítés:
A zöldbabot és a kukoricát kb. 1 liter vízben feltesszük főni, sóval ízesítjük.
Ha a zöldbab megpuhult a...
Nokedlileves
Hozzávalók:
3 sárgarépa – karikára vágva
1 fehérrépa – egészben (vagy karikára vágva)
1 csokor petrezselyem – apróra vágva
1 tojás
10 dkg liszt
1 ek vegeta
só, bors
kevés olaj
Elkészítése:
A zöldségeket megtisztítjuk, előkészítjük, majd kevés...
Sajtburger leves
Hozzávalók:
20 dkg darált marhahús (nálam sertéshús)
1 fej hagyma felaprítva
20 dkg reszelt cheddar sajt
5-6 dl húsleves alaplé (helyette víz+leveskocka)
2 ek liszt
2 ek vaj
olaj
só, bors
Tálaláshoz:
1-2 db paradicsom kockázva
1/4 fej jégsaláta...
Tárkonyos csirkeragu leves
Hozzávalók:
1 egész csirkemell
1 fej vöröshagyma
3 ek olaj
3 db sárgarépa
2 fehérrépa
20 dkg zöldborsó (fagyasztott)
2 dl főzőtejszín
1 ek finomliszt
só, bors, vegeta
tárkony - ízlés szerint
citrom - ízlés szerint
Elkészítés:
A hagymát apróra...
Tejfölös zellerleves
Hozzávalók:
1 öklömnyi zellergumó - apró kockákra vágva
2 sárgarépa - karikázva
1 szál zellerlevél - finomra vágva
1 dl tejföl
1 ek ételízesítő
1 ek liszt
2 ek olaj
galuska 1 tojásból
Elkészítés:
A zellert és répát kb 8 dl vízben...
Tejfölös-füstölt bableves
Hozzávalók:
40-50 dkg tarka bab
1 darab füstölt bordaszél vagy 1 kg füstölt csülök vagy 50 dkg maradék húsvéti sonka
3 db burgonya
2-3 babérlevél
3 dl tejföl
3 ek liszt
só
1 ek cukor
1 ek ecet
Elkészítés:
A babot előző este beáztatom. Ha friss a...
Tételek: 1 - 18 ból 18