Levesek

3 hagyma leves

Hozzávalók: 1 nagy fej vöröshagyma 1 nagy fej lilahagyma 4-5 gerezd fokhagyma 1 kiskanál só 1 kiskanál delikát 1 evőkanál liszt 1 dl tejszín 1 liter víz Elkészítés: A vöröshagymát félbevágjuk, majd csíkokra vágjuk. A lilahagymát kis kockákra...

Almaleves- mazsolás, fűszeres

Hozzávalók: 4 db közepes alma 2 ek vaj 4 ek méz vagy cukor 1 kávéskanál kardamom (őrölt) 1 kávéskanál fahéj (őrölt) 1 csg vaníliás cukor 1 csipet só 1/2 citrom reszelt héja 1 maréknyi mazsola 1 púpos ek vaníliás pudingpor 2 dl tejszín vagy helyette...

Csirkemájas zöldségleves

Hozzávalók: 1 fej hagyma 3 sárgarépa – karikára vágva 1 fehérrépa – egészben (vagy karikára vágva) 2 burgonya - kockára vágva 1 csokor petrezselyem – apróra vágva 15 dkg zöldborsó ízlés szerint kelbimbó 7-8 db csirkemáj (szív nélkül) 1 ek vegeta só,...

Feketeerdő leves

Hozzávalók: Meggyleveshez: 1üveg meggybefőtt levével együtt (vagy friss meggy) cukor ízlés szerint 1 csipet fahéj 1 csipet só 2 ek tejszínes vagy vaníliás pudingpor 2 ek tejföl (vagy 1 dl tej vagy tejszín) A habhoz: 2 dl tejszín 2-3 ek.porcukor 1-2...

Füstölt babgulyás gazdagon

Hozzávalók : 1 kg sertéslapocka vagy comb 1 kg füstölt sertéscsülök – én helyette füstölt császárvéget vettem, mert kb. fele annyiba kerül 1 darab füstölt porcos bordaszél 1 szál füstölt kolbász (elhagyható) 50 dkg fejtett bab (tarkabab) 6 db...

Gulyásleves egyszerűen

Hozzávalók: 50 dkg sertéshús 1 fej hagyma 2 sárgarépa 1 fehérrépa 3 közepes burgonya 1 csokor petrezselyem pirospaprika só, bors olaj   Elkészítés: Kevés olajon az apróra vágott hagymát megdinszteljük. Lehúzzuk a tűzről és elkeverünk benne kb....

Gyümölcsleves

Hozzávalók: 1üveg meggybefőtt levével együtt 2 alma hámozva, felkockázva 2 körte hámozva, felkockázva cukor ízlés szerint 1 csipet fahéj 1 csipet só 2 ek tejszínes vagy vaníliás pudingpor 2 ek tejföl   Elkészítés: A gyümölcsöket a meggylével...

Halászlé (szerintem)

Hozzávalók: 1,5 kg cápaharcsa filé (Pengasius) 4 pontyszelet 4 fej hagyma 1 paradicsom 1 paprika 1 ek pirospaprika 1csg halászlé fűszerkeverék (3 liter leveshez elegendő) 2 halászlé maggi kocka ízlés szerint só, bors, csípős pirospaprika vagy erős...

Húsgombóc leves

A húsgombóchoz:  50 dkg darált hús 4 ek zsemlemorzsa só, bors A leveshez: 1 fej hagyma 4-5 sárgarépa 2 fehérrépa 1 csokor petrezselyem 20 dkg zöldborsó 1 kis karalábé 1 kis zeller ízlés szerint kelbimbó 2 ek vegeta kevés olaj Elkészítése: A...

Kötött tészta leves

Hozzávalók: 2 tojás 25-30 dkg liszt 1 nagy fej vöröshagyma 3 liter víz 2 db burgonya 2-3 sárgarépa 1 fehérrépa 1 cs. petrezselyem olaj só bors delikát pirospaprika   Elkészítés: A tojásból, a lisztből és kevés sóból tésztát gyúrunk, amit...

Krémsajtos zöldségleves

Hozzávalók: 1 fej vöröshagyma 3 ek olaj 2 db sárgarépa 1 fehérrépa 20 dkg zöldborsó (fagyasztott) 1 tejszínes vagy natur krémsajt (tömlős) 1 ek finomliszt 1 tk pirospaprika só, bors, vegeta tárkony – ízlés szerint   Elkészítés: A hagymát apróra...

Kukoricaleves gazdagon

Hozzávalók: 1 dz kukorica 1 fej hagyma 1 fél csirkemell 10 dkg bacon só, bors vegeta (helyette 1 húsleveskocka) olaj 1 ek liszt 2 ek tejföl (helyette 1 dl tejszín)   Elkészítés: Az apróra vágott hagymát kevés olajon elkezdjük dinsztelni a kis...

Kukoricás zöldbab leves

Hozzávalók: 25-30 dkg zöldbab 1 dz kukorica 1 dl tejföl 1 ek liszt só ízlés szerint cukor ízlés szerint (~1 kiskanál)   Elkészítés: A zöldbabot és a kukoricát  kb. 1 liter vízben feltesszük főni, sóval ízesítjük. Ha a zöldbab megpuhult a...

Nokedlileves

Hozzávalók: 3 sárgarépa – karikára vágva 1 fehérrépa – egészben (vagy karikára vágva) 1 csokor petrezselyem – apróra vágva 1 tojás 10 dkg liszt 1 ek vegeta só, bors kevés olaj Elkészítése: A zöldségeket megtisztítjuk, előkészítjük, majd kevés...

Sajtburger leves

Hozzávalók: 20 dkg darált marhahús (nálam sertéshús) 1 fej hagyma felaprítva 20 dkg reszelt cheddar sajt 5-6 dl húsleves alaplé (helyette víz+leveskocka) 2 ek liszt 2 ek vaj olaj só, bors Tálaláshoz: 1-2 db paradicsom kockázva 1/4 fej jégsaláta...

Tárkonyos csirkeragu leves

Hozzávalók: 1 egész csirkemell 1 fej vöröshagyma 3 ek olaj 3 db sárgarépa 2 fehérrépa 20 dkg zöldborsó (fagyasztott) 2 dl főzőtejszín 1 ek finomliszt só, bors, vegeta tárkony - ízlés szerint citrom - ízlés szerint   Elkészítés: A hagymát apróra...

Tejfölös zellerleves

Hozzávalók: 1 öklömnyi zellergumó - apró kockákra vágva 2 sárgarépa - karikázva 1 szál zellerlevél - finomra vágva 1 dl tejföl 1 ek ételízesítő 1 ek liszt 2 ek olaj galuska 1 tojásból   Elkészítés: A zellert és répát  kb 8 dl vízben...

Tejfölös-füstölt bableves

Hozzávalók: 40-50 dkg tarka bab 1 darab füstölt bordaszél vagy 1 kg füstölt csülök vagy 50 dkg maradék húsvéti sonka 3 db burgonya 2-3 babérlevél 3 dl tejföl 3 ek liszt só 1 ek cukor 1 ek ecet Elkészítés: A babot előző este beáztatom. Ha friss a...
Tételek: 1 - 18 ból 18